Uzun zamandır aklımda "Şehir Gurmesi" projesi vardı. Genelde İzmir'deyim ve buradaki mekanlara gittiğimde görüşlerimi paylaşabilirim diye düşünüyordum. Bir Vedat Milor olmasam da damak tadıma güvenirim ve yeni tatlar denemeyi severim. Ramazan nedeniyle bu projeyi erteliyordum, o yüzden bu yazıyı akşam yayınlıyorum :)
İzmir'de Cremeria Milano açıldı! Dondurma severlerin yüzünü güldürecek İtalyan Dondurmaları Alsancak'ta bizlerle buluştu. Gül Sokak'ta bulunan Mango'nun biraz ilerisinde. Arkadaşlarımla gidip dondurmalarını denedik.
Yukarıda resimde gördüğünüz Kavunlu ve Tiramusulu dondurma. Kavunlu dondurma birebir dondurulmuş kavun yiyormuşsunuz hissi yaratıyor, çok doğal bir lezzeti var. Tiramisulu dondurma konusunda beklentilerim büyüktü açıkçası, biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. 2 sene önce Ankara Tunalı Hilmi'de C'viz pastanesine gittim ve orada denedim. C'viz'de yediğim tiramisulu dondurma bir harikaydı, bu lezzeti yakalayamadım maalesef.
Bu da benim kasem, Bignolata ve Tiramisulu dondurma var. Biraz ağır bir kup oldu farkındayım ama ikisini de denemek istedim.
Dondurmalardan sonra biraz mekanı değerlendirmek istiyorum. İzmir'in güzel sokaklarından birinde şık bir pastane açmışlar. Masalar ve sandalyeler bembeyazdı, hatta şu an mekanın resmini çekmediğime pişman oldum... İki top dondurma 10 lira, toplar büyük olduğu için bir kase dondurma yemiş oluyorsunuz. Dondurmalar günlük hazırlanıyormuş, biz 5 kişi gittik. Sipariş verirken hepimizin başına aynı şey geldi. Denemek istediğimiz diğer dondurmalar o gün yapılmamış. Her gün için farklı dondurma hazırlanıyormuş. Bu kadar elit bir yer açmaya çalışıp sonra müşteriye sürekli ondan yok, bunu bugün yapmadık demek hoş olmamış bence. Dondurma menüsü işlevsiz kalıyor o zaman, dondurma standının başına geçip seçseydik daha güzel olurdu. En çok hindistan cevizli dondurma olmadığı için üzüldüm.
Eve gelip sitesine baktım ve dondurmalar hakkında biraz bilgi edindim, sitesini incelemek isterseniz tıklayınız. Gelato, içeriğinde krema bulunan ve kakao, antep fıstığı, ceviz gibi maddeler karıştırılarak yapılan dondurma çeşidiymiş. Sorbetto ise içinde meyve ve su içeriyormuş. Ben denediğimiz kavun, şeftali, bignolata, tiramisu çeşitlerinden sonra Sorbettoların daha başarılı olduğuna karar kıldım. Ama peşin yargıya kapılmamak için birkaç kere denemek gerek.
Değişik lezzet arayanların mutlaka uğramasını tavsiye ediyorum.
İzmir'de Cremeria Milano açıldı! Dondurma severlerin yüzünü güldürecek İtalyan Dondurmaları Alsancak'ta bizlerle buluştu. Gül Sokak'ta bulunan Mango'nun biraz ilerisinde. Arkadaşlarımla gidip dondurmalarını denedik.
Yukarıda resimde gördüğünüz Kavunlu ve Tiramusulu dondurma. Kavunlu dondurma birebir dondurulmuş kavun yiyormuşsunuz hissi yaratıyor, çok doğal bir lezzeti var. Tiramisulu dondurma konusunda beklentilerim büyüktü açıkçası, biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. 2 sene önce Ankara Tunalı Hilmi'de C'viz pastanesine gittim ve orada denedim. C'viz'de yediğim tiramisulu dondurma bir harikaydı, bu lezzeti yakalayamadım maalesef.
Fotoğraf çekmek aklıma biraz geç geldi doğrusu, o yüzden dondurmalar tırtıklanmış kusura bakmayın :) Bu Şeftalili ve Bignolata dondurmaları. Bignolata içinde vanilla, nutella ve gofret bulunuyor. Şeftali, kavunlu dondurma gibi çok doğal ve lezzetliydi. Bignolata'yı ben beğendim, ama diğer arkadaşlarım ağır buldular. Yoğun çikolata lezzetlerini sevmiyorsanız denemeyin derim.
Dondurmalardan sonra biraz mekanı değerlendirmek istiyorum. İzmir'in güzel sokaklarından birinde şık bir pastane açmışlar. Masalar ve sandalyeler bembeyazdı, hatta şu an mekanın resmini çekmediğime pişman oldum... İki top dondurma 10 lira, toplar büyük olduğu için bir kase dondurma yemiş oluyorsunuz. Dondurmalar günlük hazırlanıyormuş, biz 5 kişi gittik. Sipariş verirken hepimizin başına aynı şey geldi. Denemek istediğimiz diğer dondurmalar o gün yapılmamış. Her gün için farklı dondurma hazırlanıyormuş. Bu kadar elit bir yer açmaya çalışıp sonra müşteriye sürekli ondan yok, bunu bugün yapmadık demek hoş olmamış bence. Dondurma menüsü işlevsiz kalıyor o zaman, dondurma standının başına geçip seçseydik daha güzel olurdu. En çok hindistan cevizli dondurma olmadığı için üzüldüm.
Eve gelip sitesine baktım ve dondurmalar hakkında biraz bilgi edindim, sitesini incelemek isterseniz tıklayınız. Gelato, içeriğinde krema bulunan ve kakao, antep fıstığı, ceviz gibi maddeler karıştırılarak yapılan dondurma çeşidiymiş. Sorbetto ise içinde meyve ve su içeriyormuş. Ben denediğimiz kavun, şeftali, bignolata, tiramisu çeşitlerinden sonra Sorbettoların daha başarılı olduğuna karar kıldım. Ama peşin yargıya kapılmamak için birkaç kere denemek gerek.
Değişik lezzet arayanların mutlaka uğramasını tavsiye ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim...