Ana içeriğe atla

Yılın En Kısa Ayı

  Şubat dopdolu ve o kadar hızlı geçti ki benim için. Hala etkisindeyim. Nasıl olunmaz ki? Doğum günleri ardı ardına geldi, buna kendi doğum günüm de dahil. Yds başvurusuyla geçen birkaç gün çok çile doluydu benim için. Kendime 2.el kartlar aldım. Friends'te neredeyse 2 sezon tamamladım. En önemlisi bugün koca bir staj sınavıyla kapattım bu ayı. Bugüne kadar girdiğim en zor sınavlardan biriydi. Sonucunu korkulu bir merakla bekliyorum. Yine de geçip gittiği için rahatım.
  Mart benim çok sevdiğim bir ay, çünkü tiyatro haftası var :) Tüm bu yoğunluğun acısını daha yoğun günlerle atlatacağım. Çivi çiviyi söker. Bir yandan da tıp fakültesi adına bir dönüm noktası olacak önümüzdeki Mart ve Nisan ayları. Benim staj grubumda işler gittikçe sarpa sarıyor ve sene sonuna doğru daha da zorlaşıyor. Yaz  benim için kolay gelmeyecek :)
  Bu ay bloga güzel zaman ayırdığımı düşünüyorum. Ders programım çok yoğunlaşacak, bu performansı bir daha ne zaman yakalarım belli değil. Blogda birkaç tasarım düzeltmesi yapmak istiyordum. Sınavdan sonra ilk iş buna el attım. Yazılarım gittikçe karman çorman olmuştu. Çünkü kendimi ne kadar belli konularda yazmak için sınırlamaya çalışsam da gün geçtikçe yeni kategoriler eklendi. Bunları düzenlemek de benim gibi bir obsesif için önemliydi :)
  Umarım beğenmişsinizdir?

Bir yorgunluk kahvesi hakettim bence...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayatıma Yön Veren 10 Kitap

  Geçen sene böyle bir yazı okumuştum, o günden beri düşünüyorum hayatıma yön veren 10 kitap nedir diye. En çok beğendiğiniz kitapları belirlemek kolaydır ama bir kitap okuduktan sonra bazı kararlarınızı sorgulamak bazılarını değiştirmek ise o kitabın hayatınıza etki ettiğini gösterir. Yani bir kitabı beğenmekle bir kitabın size kendinizi sorgulatması ayrı şeylerdir. Ben "bir kitap okudum hayatım değişti" demiyorum ama "bir kitap okudum ve kararlarım değişti" dediğim 10 kitabı sıralayacağım.

İlk Psikiyatri Hastanesi: Asklepion

  İçinde bulunduğumuz coğrafya tıbbın kurucu medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Tıbbın babası Hipokrat İstanköy (Kos Adası) doğumludur ve çeşitli Anadolu illerinde hekimlik yaptıktan sonra tekrar İstanköy'e dönerek hekimliğe burada devam etmiştir. İstanköy Bodrum'un karşısında yer alan bir Ege adasıdır.   O dönemlerde yurdumuzda üç önemli sağlık merkezi bulunmaktaydı. Hipokrat'ın bulunduğu Kos Adası, Epidaurus ve Asklepion.

Yaşlılıkta Aşk / Love at Old Age

  Sokakta neden el ele yürüyen yaşlılara sık rastlamayız? Siz hiç parkta öpüşen yaşlı bir çift gördünüz mü? Ben görmedim... Yaşlanınca unutur muyuz aşkı, yoksa "yaşlı başlı insanlarız" diye düşünüp toplumdan mı çekiniriz? Kafelerde birbirine aşkla bakan yaşlı insanlar olsa benim çok hoşuma gider mesela. Gittikçe sevgisiz toplumlara dönüşüyoruz. Aşkımızı, sevgimizi belli etmekten utanıyoruz. Bir de mahalle baskısı var gencinden yaşlısına. Sarılamıyor, öpüşemiyor, el ele tutuşamıyoruz.   Sizi bir projeyle tanıştıracağım. Ünlü fotoğrafçı Willy Puchner "Love at Old Age" adlı projesinde yaşlanınca aşkların nasıl göründüğünü göstermiş. Keşke diyorum, hep böyle insanlar görsem çevremde. Yılların yıpratamadığı aşkları kırışıklarına gizlemiş bu tonton insanlarla dolu olsa sokaklar, sahiller. Willy Puchner Bio The Project: Love at Old Age