Aslında bildiğiniz patlıcan kızartma gibi bir yemek. Yaklaşık 1,5 sene evvel Bergama'ya gittiğimizde Bergama Sofrası'na oturduk. Bergama köfte çok meşhurmuş, tabii pek çok yerin köftesi meşhur... Bergama köfte siparişi verdikten sonra bir arkadaş çığırtmayı da deneyin mutlaka dedi. Sanırım ortaya yaptırmıştık biz de. Patlıcanı her şekilde seven ben çığırta çığırta kızartılmış haline de bayıldım.
Bergama Sofrası
Çığırtma
Lisede çok yakın bir arkadaşım Bergamalı'ydı. Yıllarca Bergama'nın güzel lezzetlerini tattırdı bana. Bergamalıların düğünlerde yaptığı bir Nohutlu Börek var, annesi yapar getirirdi. Onun da bir yerden tarifini bulup denemenizi öneririm...
Peki tam olarak patlıcan kızartmadan farkı nedir? Çok merak ettim doğrusu. :D
YanıtlaSilBildiğin türlü gibi birşey zaten. Zeytinyağında patlıcanları ve biberleri bütün olarak kızartıyorsun. Üzerine domates ve sarımsak ekleyip birlikte biraz pişiriyorsun. Dedim ya zaten beklediğimizi bulamadık, egenin her yöresinde yapılıyor zaten ama Bergamalılar çığırtma demiş :D
YanıtlaSilhttp://www.perilersofrasi.com/tarifler/zeytinyaglilar/cigirtma-tarifiegebergama-usulu-patlican-kizartma/